1 / 9

Łódzcy przedsiębiorcy doceniają lokalną kranówkę. Na jej bazie rozpoczęto właśnie wyrób Łódzkiego Sorbetu CytryNOWEGO.

Już od dwóch lat kampanią „Łódzka woda najlepsza” miejscowy Zakład Wodociągów i Kanalizacji przekonuje łodzian, że w ich kranach płynie smaczna i zdrowa woda. Jej walory docenili kolejni producenci lokalnych wyrobów. Do produkowanych na bazie łódzkiej kranówki piw z browaru „Księży Młyn” oraz napoju „Łódzki kompot”, dołączył właśnie kolejny – Łódzki Sorbet CytryNOWY.

ZWiK w Łodzi informuje, że tamtejsi przedsiębiorcy coraz chętniej wykorzystują wodę z kranu. Wiedzą, że pochodzi ona z ujęć głębinowych oraz że zawiera korzystne dla człowieka minerały – związki wapnia, sodu, potasu, magnezu. Potwierdzeniem tego faktu mogą być m.in. wspomniane powyżej inicjatywy.

MTP 300 x 250

Łódzki Sorbet CytryNOWY to świetna alternatywa dla wszystkich szukających ochłody, również dla tych, którzy ze względów zdrowotnych nie mogą jeść tradycyjnych lodów na bazie mleka. Cytrynowe delicje proponuje już m.in. Lodziarnia Cukiernia Wasiakowie oraz mobilna lodziarnia Małe CoNieco, a do akcji w każdej chwili mogą przyłączać się kolejni wytwórcy lodów.

Warto wiedzieć, że w Łodzi, oprócz coraz większej liczby produktów na bazie lokalnej kranówki, woda z wodociągów podawana jest także w restauracjach. Z dystrybutorów na wodę sieciową korzysta ponadto jedna z sieci aptek, a pragnienie gaszą nią również pracownicy Miejskiego Przedsiębiorstwa Komunikacyjnego, ZWiK czy Indesit.

Łódzki Sorbet CytryNOWY

UDOSTĘPNIJ

Czytaj więcej

Skomentuj