Tłuszcz z kebabów już niegroźny

Tłuszcz z kebabów już niegroźny
22.08.2007, o godz. 9:17
czas czytania: około 1 minuty
0

Dalsza część tekstu znajduje się pod reklamą

(22.08.2007) Jeden z krakowskich placów jest już odporny na tłuszcz kapiący z jedzonych przez turystów potraw. Plac Wszystkich Świętych zakonserwowano preparatem, który ma uniemożliwić wnikanie w kamień kebabowego tłuszczu. Usuwanie tłustych pozostałości po fast-foodach kosztowało magistrat 76 tys. zł. Teraz dzięki zastosowaniu preparatu, wystarczy zwykłe sprzątanie, by plam na placu nie było.

Miejscy urzędnicy chcą, by straż miejska skuteczniej niż dotychczas egzekwowała zapis z umów najmu miejskich lokali mówiący o obowiązku "utrzymania lokalu i jego otoczenia w należytym stanie sanitarno-porządkowym".

Urzędnicy zapowiadają także, że zorganizowane zostanie spotkanie z właścicielami stoisk z kebabami, których miasto będzie zachęcała do współfinansowania zabiegów konserwujących zniszczone nawierzchnie placów. Być może jeszcze w tym roku świeży wygląd odzyska plac Czartoryskich.

źródło: Gazeta Wyborcza Kraków

Tagi:

Kategorie:

Udostępnij ten artykuł:

Komentarze (0)

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszą osobą, która to zrobi.

Dodaj komentarz

Możliwość komentowania dostępna jest tylko po zalogowaniu. Załóż konto lub zaloguj się aby móc pisać komentarze lub oceniać komentarze innych.

Te artykuły mogą Cię zainteresować

Przejdź do
css.php
Copyright © 2024