1 / 6

Na gdańskim Wrzeszczu otwarto zmodernizowany teren sportowo-rekreacyjny. Powstało m.in. boisko, bieżnia, siłownia i trybuny. Całość kosztowała 1,5 mln zł.

Nowe centrum sportowo-rekreacyjne powstało przy Szkole Podstawowej nr 17 (ul. Czarnieckiego we Wrzeszczu). Uczniowie korzystać mogą z nowego boiska, bieżni, skoczni w dal i siłowni pod chmurką. Przygotowano także trybuny, parking, miejsca dla rowerów, ławki i plac apelowy. Wszystko kosztowało 1,5 mln zł.

Inwestycja realizowana była w dwóch etapach. Pierwszy obejmował budowę nowoczesnego, wielofunkcyjnego obiektu sportowego na terenie istniejącego boiska klepiskowego. W rezultacie powstało boisko z nowoczesną poliuretanową nawierzchnią, przeznaczone do gry w piłkę nożną, koszykówkę, siatkówkę oraz tenisa ziemnego. Dodatkowo wykonano dwutorową bieżnię okólną oraz zeskocznię do skoku w dal. Teren boiska został odwodniony, oświetlony oraz ogrodzony.

W drugim etapie wykonano plac z nawierzchnią bezpieczną oraz urządzeniami rekreacyjnymi. Powstał także nowy plac apelowy wyposażony w maszty flagowe, w pobliżu ustawiono stojaki na rowery, a boisko zyskało nowe trybuny. Wyremontowano także drogę pożarową, na której wymalowano „miasteczko rowerowe”. Całość dopełniła nowa zieleń.

UDOSTĘPNIJ

Czytaj więcej

Skomentuj